آمل خبر (آمل نیوز) – قربانعلی مسافر /مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: پیشبینی می شود بیش از ۱۰۱ هزار و ۴۰۰ تن محصول برنج از ۲۱ هزار هکتار مزارع کشت مجدد و ۱۲ هزار هکتار شالیزارهای راتون در فصل زراعی جاری برداشت شود.
محمد هادیزاده امروز اظهار کرد: پیشبینی می شود بیش از ۱۰۱ هزار و ۴۰۰ تن محصول برنج از ۲۱ هزار هکتار مزارع کشت مجدد و ۱۲ هزار هکتار شالیزارهای راتون در فصل زراعی جاری برداشت شود.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی عملکرد در مدت مشابه سال گذشته، افزود: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی و تلاش کشاورزان منطقه میزان برداشت برنج از مزارع کشت مجدد و راتون افزایش مطلوبی داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: کشت مجدد و راتون در افزایش تولید برنج اهمیت ویژه دارد البته کشت مجدد و راتون، از جمله روشهای نوین در تولید برنج بوده که با بهرهگیری از بقایای گیاه برنج پس از برداشت محصول اصلی، امکان تولید دوباره محصول را فراهم میکنند.
وی با اشاره به اینکه این روش ها علاوه بر افزایش تولید، به کاهش هزینههای تولید و حفظ محیط زیست کمک میکند، یادآور شد: در سال زراعی جاری بیش از ۲۱ هزار هکتار از اراضی شالیزاری آمل به کشت مجدد و ۱۲ هزار هکتار به راتون اختصاص یافت.
وی گفت: با تلاش کشاورزان، کارشناسان جهاد کشاورزی و حمایتهای بیشتر از کشاورزان با توسعه روشهای نوین در تولید برنج، شاهد افزایش تولید و خودکفایی در این محصول استراتژیک هستیم.
هادی زاده با اشاره به توزیع بیش از ۹ هزار و ۱۷۰ تن کود شیمیایی در بین کشاورزان آملی، گفت: این کودها شامل اوره، پتاس و فسفات بوده که در شش ماه نخست امسال در حمایت از کشاورزان، رونق تولید، حمایت از تولید و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی به کشاورزان اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: در این بین ۶ هزار و ۶۹۱ تن کود اوره، یک هزار و ۴۲۷ تن کود پتاس و یک هزار و ۵۲ تن کود فسفات بوده که با هدف تأمین نیازهای غذایی گیاهان و بهبود عملکرد محصولات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اعلام اهمیت استفاده بهینه از کودهای شیمیایی، بیان کرد: کشاورزان با رعایت اصول فنی و توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی، از کودهای شیمیایی به صورت صحیح استفاده کنند تا علاوه بر افزایش تولید، از آسیبهای زیستمحیطی جلوگیری شود.
وی با اشاره به رشد ۱۰ درصدی و برداشت یک هزار تن ذرت علوفهای از ۱۲ هکتار اراضی کشاورزی، ادامه داد: استفاده از بذرهای اصلاحشده، روشهای نوین آبیاری و تغذیه مناسب گیاهی از عوامل اصلی افزایش در تولید این محصول است.
هادیزاده با اعلام اهمیت ذرت علوفهای در تأمین خوراک دام، بیان کرد: تولید ذرت علوفهای با کیفیت و کمیت مناسب، نقش بسزایی در خودکفایی در تولید خوراک دام و کاهش وابستگی به واردات دارد. مدیریت جهاد کشاورزی آمل با اعلام رشد ۱۰ درصدی عملکرد، از برداشت یک هزار و ۵۰۰ تن سورگوم علوفهای تر از اراضی کشاورزی آمل خبر داد و یادآور شد: سطح کشت سورگوم علوفهای تر در آمل به میزان ۱۴.۵ هکتار از اراضی کشاورزی بوده است و افزایش میزان برداشت نشان از رشد بهرهوری و رونق تولید در بخش کشاورزی دارد.
هادی زاده با اعلام اهمیت کشت سورگوم در تناوب زراعی و تغذیه دام، متذکر شد: سورگوم به عنوان یک گیاه مقاوم به خشکی و کمآبی، نقش مهمی در حفظ منابع آب و خاک دارد همچنین این گیاه میتواند به عنوان یک منبع غذایی با ارزش برای دامها مورد استفاده قرار گیرد و به کاهش وابستگی به نهادههای وارداتی کمک کند.
وی با تأکید بر برداشت ۵ هزار و ۵۷۲ تن یونجه خشک بهاره در این شهرستان برای خودکفایی در تولید علوفه، گفت: این محصول از سطح ۷۹۶ هکتار از اراضی کشاورزی تولید شده تا گام مهم در راستای خودکفایی در تولید علوفه و حمایت از دامداران منطقه برداشته شود.
هادی زاده با اشاره به اینکه یونجه به عنوان یکی از مهمترین منابع تغذیه دام، نقش بسزایی در افزایش تولید شیر و گوشت دارد و تأمین آن به حفظ و توسعه صنعت دامپروری کمک زیادی میکند، متذکر شد: با ارائه تسهیلات و آموزشهای لازم می توان از کشاورزانی که تمایل به کشت یونجه دارند حمایت کنیم.